Категории

Блог

Продукти

10.08.2024

 

Освен с огромната си гама от почти 360 цвята, японските Копик обръщат внимание на всеки свой почитател с четирите си разновидности:

Copic Ciao

Ciao са икономичната серия маркери на Copic, насочени към тези, които желаят да се насладят на всички предимства на марката, но в по-компактна и бюджетна форма.

Гамата се състои от 180 цвята, поднесени в по-опростен дизайн. По-конкретно, тя обединява по-лесните за преливане цветове от пълната палитра на Копик. Те са комбинирани в мини тематични комплекти по 3, подходящи за смесване: Layer & Mix.

Маркерите Чао са с по-малка вместимост, но без компромис в качеството на производство. Те са направени с по-тесен, кръгъл корпус. Завършват с голяма четка от едната и средноширок скосен писец от другата страна, двата от които са сменяеми. Един пълнител с мастило е достатъчен за зареждане на един маркер Ciao цели 9 пъти.

 

Серията е добър избор за начинаещи, ученици и любители. Тя предлага на всеки шанс да изпробва медиума, без да инвестира в скъпи комплекти. Сетовете от по 3 маркера са супер както за експериментиране, така и за натрупване на колекция от полезни цветове.

Copic Sketch

Copic Sketch е най-популярната серия Копик маркери, предпочитана от широк кръг творци, дизайнери и илюстратори. Направени с ергономичен овален корпус, те са единствените, които се предлагат във всички 358 цвята на гамата.

 

Близките нюанси осигуряват максимално плавно преливане. За него отговарят и сменяемите писци: средноширокият плосък връх бързо запълва с цвят, оставяйки отсечени линии със смяна на ъгъла, а меката неразнищваща се четка откликва на натиска на ръката и служи за детайли. Поради по-голямата си вместимост един пълнител с мастило е достатъчен за 7 презареждания на един маркер Sketch.

Copic Classic

Copic Classic се превъплъщават в легендарния двустранен дизайн, популяризирал алкохолните маркери през 80-те години на миналия век. Използвани предимно от дизайнери и архитекти, Classic се състоят от широк скосен писец за оцветяване на големи полета и твърд объл връх за прецизни линии и писане. Те се отличават с удобен за съхранение и подредба корпус с квадратно сечение. Предлагат се в 214 цвята. Един пълнител с мастило е достатъчен за 5 презареждания на един маркер Classic.

Copic Wide

Като съществуваща разновидност на копиците трябва да споменем и Copic Wide. Това е маркерът с най-широк писец (2,1 cm) и най-голяма вместимост, който се използва предимно за бързо оцветяване на големи полета, нанасяне на фон и калиграфия. Wide се предлага празен с опция за пълнене с желания цвят. Едно шишенце с мастило е достатъчно за около 3,5 зареждания на джъмбо маркера.

Калиграфия с Copic Wide и писалка Pilot.

 

 

 

Автор: Мартина Петрова