Категории

Блог

Продукти

10.10.2024

С много радост и вълнение допълваме гамата на любимите ни акрилни маркери с 24 плътни цвята от чисто новата серия на Копик, Acrea.

Acrea са създадени да бъдат посестрими на оригиналните Копик. Алкохолните маркери изискват свикване и упражнение, а и са ограничени в своите предимства. Точно за това компенсират Acrea, разширявайки творческите ни хоризонти: те предлагат плътни цветове, закрепващи се не само върху хартия, и са подходящи за абсолютно всеки, на когото му се рисува.

Наименованието Acrea

Идва от сливането на думите aqua (тъй като мастилото е на водна основа) и create.

Acrea грабват със своя стилен дизайн,

Изпълнен в лек корпус за удобен захват и контрол на линията. Цветовете са водоустойчиви и приложими не само върху хартия, а и върху камък, дърво, стъкло, метал, пластмаса и текстил. За писеца е подбрана универсалната дебелина от 0,8 mm (до 1,2 mm с натиск), практична както за писане, така и за рисуване. Цветовете се нанасят гладко, с непрекъснат поток на боя, без да преминават от опаката страна листа. Мастилото е безмирисно, нетоксично и сравнително устойчиво на избеляване и обезцветяване.

Обединяват неустоима гама от цветове,

Включваща светли пастелни тонове, наситени тъмни нюанси, черно и плътно бяло за очертания и акценти, както и два металика в златно и сребърно за специални ефекти. Дебютната палитра е достатъчно балансирана, за да послужи за рисуване на различна тематика.

Могат да се комбинират

Acrea могат да се използват самостоятелно или за подчертаване на ефирните алкохолни цветове на Копик например. Благодарение на формулата си Acrea не реагират, когато се нанасят върху цветове на различна основа. От друга страна, Acrea не са устойчиви на алкохолното мастило Копик.

Как да започнем?

Acrea се стартират по познатия ни начин с разклащане и напомпване на върха. Писецът се притиска към хартията и, прибирайки се навътре, се напоява с мастило. Не е нужно многократно и агресивно натискане, за да не се получи неволно изтичане на боя. След приключване с рисуването капачката се затваря до щракване, а маркерът се съхранява хоризонтално. С редовно разклащане преди употреба си осигуряваме равномерен цвят и поток на мастило.

Автор: Мартина Петрова