Marabu - боя за стъкло GlasArt 15 ml
MARABU - БОЯ ЗА СТЪКЛО GLASART 15 ML
Цена: 4,00 лв.
Рейтинг на продукта:
Изберете цвят
КУПИ

Силно гланцираща, прозрачна боя за стъкло на петролна основа. Бялото и черното са покривни.

Подходяща за стъкло, огледало, акрил, керамика, порцелан, дърво и т.н.

Съхне за около час.

Силно устойчива на светлина и времеви условия.

Устойчива на печене във фурна до 150 градуса.

Устойчива на миене, но не и в съдомиялна машина.

 

1. За да прилепне добре боята, преди да започнете работа се уверете, че повърхността е добре почистена - не трябва да има отпечатъци от пръсти, мазни петна или прашинки. В противен случай се появяват много малки мехурчета, които не могат да бъдат премахнати с четка. При подобен проблем трябва да почистите боята със съответния разредител и да започнете отначало.

2. Най-подходящи за работа със стъкло са четките от синтетичен косъм. Синтетичният косъм е нежен, гъвкав, запазва формата си, не оставя следи и разнася боята равномерно. За да запазите четките си за по-дълго ползване, ги почиствайте старателно преди боята да засъхне по тях с помощта на Marabu - разредител и чистител. Същия може да използвате и ако решите да разредите боята. Подходящ за почистване на четките е и Daler-Rowney - БЕЗМИРИСЕН заместител на терпентин.

3. За да не се разтича боята, може да използвате контурите за стъкло, а ако искате да си направите бързо и лесно свой собствен витраж, може да използвате самозалепващите оловни ленти, които успешно имитират истинските такива.

Продуктът е добавен в количката